Avtor BR, foto: laško.info 7:06 pop TURIZEM

Slovenia Green: Laško s pivom, termami in zelenimi razgledi

Destinacija Laško je od prejšnje presoje s skrbnostjo izvedla ustrezne korake, kot jih zahteva trajnostni standard Slovenia Green in s tem napredovala v naziv platinasta destinacija.

Destinacija Laško je velik napredek pokazala v kategoriji Narava in pokrajina. Skrbno so spremljali stanje narave in tudi sprejemali ustrezne ukrepe. Izredno intenzivno so se lotili tudi izobraževanja turističnega sektorja.

Na pivo in v wellness

Laško je predvsem znano po pivu in termalni vodi, ob obisku lahko oboje tudi izkusite. V Muzeju Laško lahko spoznate zgodbo laškega piva in nazdravite s pravim laškim pivovarjem v Pivnici Savinja. Ob degustaciji vam bo razkril skrivnost, kako pravilno natočiti Laško pivo.

Po degustaciji pa se lahko odpravite še v Thermano Laško, kjer boste na pivo pogledali še iz drugačnega zornega kota. Pivo ima na telo diuretičen učinek, preprečuje nastajanje ledvičnih kamnov, hmelj v pivu pa pomirja in sprošča, zato izkoristite edinstveno pivovsko wellness razvajanje, s prav posebnim pivovskim maslom iz surovin piva. Pivovski wellness poleg pivovske masaže hrbta in telesa sestavlja še pivovska kopel.

Foto: Thermana Laško

Domačija največjega pesnika balad in romanc

Literarno-etnološka zbirka na domačiji Antona Aškerca na Senožetih predstavlja njegovo življenje in delo. Na domačiji je več kot 500 let stara hiša s črno kuhinjo, s slamo krita kašča in kozolec toplar, ki odkriva etnološko in stavbarsko dediščino kraja. Na še danes živi domačiji lahko poskusite tudi raznolike domače sire.

Čudovit razgled na Laško

Za vse ljubitelje pohodov se nad mestom strmo in ostro vzpenja Hum. Pohodna pot se začne v Laškem (grad Tabor), ki vodi skozi gozd in pritlikavo grmičevje. Na poti je urejenih več zavarovanih razgledišč (Prižnica, Prepadna udorina in Blaževa skala), počivališče z informativno tablo rastlinstva na Humu, tik pod vrhom pa stoji evharistični križ.

Foto: laško.info

Na vrhu Huma je čudovit razgled na mesto in okolico. Pot nadaljujete čez tri vrhove v zaselek Zahum in nazaj do izhodišča na gradu.

Še več namigov za zanimiva doživetja v Laškem najdete TUKAJ.

Izlete po Sloveniji pa lahko poiščete na naši spletni strani.

Vir: STO, Laško.info

(Visited 60 times, 2 visits today)
Close