Avtor bv; foto: RRA Zasavje 6:57 pop TURIZEM

Rudarska pot Srečno povezuje Laško, Hrastnik, Trbovlje in Zagorje ob Savi

Pot Srečno, ki na 29.7 km dolgi poti povezuje občine Laško, Hrastnik,Trbovlje in Zagorje ob Savi, s svojim nastankom dokazuje, da rudarski kameratšaft v teh koncih še vedno živi.

Pot Srečno je nastala z namenom ohranjanja rudarske dediščine. Ob poti tako pri pomembnih kulturno-zgodovinskih točkah stojijo tudi informativne table, ki obiskovalce seznanjajo z rudarsko zgodovino kraja.

Pot Srečno je primerna predvsem za radovedne pohodnike, iskrive raziskovalce in jahače konjev. Ime poti simbolično predstavlja značilen rudarski pozdrav »SREČNO«, ki je v vseh štirih občinah živ še danes.

Pohod po naravi in ogled znamenitosti

Velik del poti vodi skozi naravo, kjer lahko občudujete razgibano hribovito območje s premogom v svojih nedrjih, ki je za vedno povezalo prebivalce teh krajev. Pot bogatijo tudi številni ohranjeni objekti in eksponati tehnične dediščine. Pot je namenjena tako za sprehod, rekreacijo, sprostitev, kot tudi za ogled naravnih in kulturnih znamenitosti s poudarkom na rudarski tehnični dediščini.

Pot Srečno je dolga skoraj 30 kilometrov

Po celotni poti od Laškega, skozi Hrastnik in Trbovlje do Zagorja ali obratno se lahko podate s knapovsko trdoživostjo, dobro kondicijo in močno voljo, sicer pa so v rekreativne namene bolj primerni posamezni odseki poti Srečno. Pot je skupaj dolga 29,7 km, od tega 7,7 km na območju občine Laško, 9,3 km na območju občine Hrastnik, 7,8 km na območju občine Trbovlje in 4,9 km na območju občine Zagorje ob Savi.

Pot Srečno je označena s kažipoti, lahko pa za navigacijo uporabite gpx datoteke poti: Zagorje ob SaviTrbovljeHrastnikLaško

(Visited 105 times, 1 visits today)
Close