Ptujsko jezero in spoznavanje ptic

10 decembra, 2021
Foto: Stanko Kozel, Zavod za turizem Ptuj

Ptuj Slovenci poznamo kot naše najstarejše mesto, le malokdo pa ve, da Ptuj leži ob največjem slovenskem stalnem jezeru.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Umetno jezero, ki ga polni reka Drava, se razteza na vodni površini 346 ha in leži ob ostankih obrečne pokrajine, ki od leta 1979 velja za zavarovano območje Krajinskega parka Šturmovci.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

Foto: Stanko Kozel, Zavod za turizem Ptuj

Ptujsko jezero velja za eno najbolj privlačnih slovenskih jezer, ki nudi zatočišče več kot 230 vrstam ptic, ki večinoma gnezdijo na dveh otočkih. Med njimi so tudi redke in zaščitene vrste, kot so kormoran, navadna čigra in rečni galeb.

Foto: Stanko Kozel, Zavod za turizem Ptuj

Spoznajte ptice Ptujskega jezera

V nedeljo, 12. decembra 2021, se lahko udeležite vodenega izleta ob Ptujskem jezeru, ki ga bo vodil Tilen Basle iz Društva za opazovanje in preučevanje ptic Slovenije. Zbirno mesto je na desni strani peš mostu na Ptuju, ob 9. uri. Svojo prijavo obvezno pošljite na tilen.basle@dopps.si ali na 051 636 224.

Izlet lahko izkoristite za pripravo na zimsko štetje vodnih ptic, ki bo v januarju.

 

Vir: DOPPS, MOP

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 51 times, 3 visits today)