Prvi muzej v Sloveniji prejel certifikat Zeleni ključ

16 septembra, 2020
Foto: Notranjski muzej Postojna

Notranjski muzej se je  vključil v Zeleno shemo Slovenskega turizma in prejel trajnostni znak Slovenia Green Attraction. 

“Muzeji so zemlja znanja, tradicij in zgodb iz preteklosti, iz katere uspevajo drevesa prihodnosti. Da bi se ta razvila v krošnjate velikane, ki se širijo v mogočne zelene gozdove, si v Notranjskem muzeju Postojna prizadevamo delovati na trajnosten ter okolju in družbi odgovoren ter prijazen način,” so povedali v Notranjskem muzeju Postojna, kjer so si kot prvi muzej v Sloveniji prislužili certifikat Zeleni ključ, vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turizmu.

Domačini so zakladnica rešitev

“Brez tesnega sodelovanja z lokalno skupnostjo ter vključenosti domačinov v skrb za zeleno prihodnost pa trajnosti ne bi bilo mogoče zagotoviti. Prav domačini so namreč zakladnica rešitev, ki tudi tujim gostom pričarajo prijetno izkušnjo v naši destinaciji, zato jih spodbujamo, da s sodelovanjem v najrazličnejših projektih tudi sami negujejo drevesa naših zgodb,” povedo v muzeju. Domačini so v zadnjih mesecih v sklopu fotografskega natečaja »Postojnske zgodbe v fotografijah« skozi fotografski objektiv beležili vse skrite kotičke svoje zelene destinacije in posneli fotografije, ki bodo razstavljene in natisnjene na razglednicah.

Slovesna podelitev okoljskega znaka Zeleni ključ in otvoritev fotografske razstave bo v torek, 22. septembra 2020, ob 17. uri na Titovem trgu v Postojni.

Vir: Notranjski muzej Postojna, Turizem Postojna

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 19 times, 2 visits today)