Avtor vb: foto: shuttestock.com 8:00 dop TURIZEM

Priljubljen grški otok tarča kritik: “Profit so postavili pred živali”

Santorini je tudi priljubljena počitniška destinacija Slovencev.

Grški otok Santorini, znan predvsem po svoji arhitekturi in točkah za fotografiranje, že dolgo buri duhove ljubiteljev in zagovornikov živali, saj ponuja jahanje oslov.

Po tem, ko so že leta 2018 razkrili, da osli nosijo preveliko težo, so izčrpani, imajo poškodbe hrbtenic, kopit in rane od sedel.

Prodaja jezdenja oslov je na Santoriniju stalna praksa – turisti na njihovih hrbtih z lahkoto premagajo strmine otoka.

Kruti pogoji za živali

V posebni kampanji so leta 2019 turistom priporočali, da glede tega dvakrat premislijo. Sploh ker število turistov narašča, narašča pa tudi debelost med njimi, so aktivisti za pravice živali začeli glasno opozarjati, da osli in mule na Santoriniju nosijo več teže kot kdajkoli prej, delajo 7 dni na teden, in to brez primerne oskrbe (zavetja, počitka, vode).

Osli in mule prehodijo 500 strmih stopnic do mesta Fira. PETA v Nemčiji je objavila 3 preiskave, ki so razkrile mizerno življenje živali, ki služijo kot taksi za turistično atrakcijo. Lanska preiskava prikazuje, da kljub novem zakonu, živali še vedno trpijo na dnevni ravni. Pretežek tovor, nobene sence, nobene vode in nobene hrane. Strokovnjak za konje iz Nemčije je potrdil, da so pogoji za osle in mule na Santoriniju kruti.

Tule je video, ki prikazuje eno od preiskav, na tej povezavi pa najdete možnost podpisa peticije.

(Visited 263 times, 1 visits today)
Close