7:34 dop TURIZEM

Plavajoči glamping – novost v Sloveniji

Plavajoča glamping vasica Pikol Lake Village je novost ponudbe glampingov pri nas – hiške na jezeru ob Novi Gorici so narejene za sprostitev v naravi oz., kot poudarjajo pri Pikol, v zeleni oazi.

 

V restavraciji Pikol sicer slovijo kot vrhunski gostitelji. Vasico Rožna dolina v bližini Nove Gorice, kjer je zeleno in cvetoče vse leto, mnogi gurmani iz Slovenije, Evrope in širše poznajo izključno zaradi Gašparinovih. “Predani so pristnim okusom Mediterana in sezonskim sestavinam iz Vipavske doline, Brd in bližnjega Jadranskega morja. Oče Boris je eden najbolj izkušenih slovenskih sommelierjev in član evropskega reda vitezov vina. Mama Maruška je s sinom Tadejem gonilna sila restavracije, ki je v prestižnem Združenju mladih evropskih gostincev (JRE, Jeunes Restaurateurs d’Europe). S svojimi kulinaričnimi kreacijami si je restavracija prislužila Michelinov krožnik. Oba sinova Tadej in Taras nadaljujeta vinsko zgodbo očeta in dedka Silverija pod znamko Silveri. Tri generacije družine tako s Pikolom rastejo in se izpopolnjujejo že 40 let,” jih opišejo na Slovenski turistični organizaciji.

Za dva in za družine

Zdaj so Pikolovi odprli prvo plavajočo glamping vasico Slovenije (Lake Village). Romantične hiške na vodi goste umirijo in navdajo z občutkom svobode. Štiri glamping hišice, poimenovane Vodne vile, so kot nalašč za oddih v dvoje, medtem ko je hišica Gozdna vila primerna za družine.

(Visited 4.753 times, 7 visits today)
Close