Otvoritev prenovljenega Tončkovega doma na Lisci

22 maja, 2020
Otvoritev prenovljenega Tončkovega doma na Lisci
Foto: Tončkov dom na Lisci (Občina Sevnica, Fb)

Danes se na Lisci (948) nad Sevnico ponovno odpira Tončkov dom, čigar lastnica je Občina Sevnica. Prejšnjo sredo je sevniški župan simbolično predal ključe Tončkovega doma novemu najemniku, Tomažu Rantahu.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Občina Sevnica je v okviru projekta Ribe na naravovarstvenem območju, ki je sofinanciran s strani Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo, podpisala pogodbo v vrednosti 198.857,50 evrov za izvedbo del in nakupa opreme v pritličnih prostorih Tončkovega doma na Lisci. Namen projekta je spodbujanje povečevanja lokalne oskrbe s svežimi ribami in prispevanje k razvoju sladkovodne akvakulture in s tem k bolj zdravim izbiram v prehrani ljudi.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

V okviru projekta so bili, kot so povedali na občini, preurejeni pritlični prostori Tončkovega doma s povezavami v zgornje nadstropje. V celoti je prenovljena kuhinja, ki je sedaj primerna tudi za ustrezno pripravo sladkovodnih rib. V novo urejeni večnamenski sobi bo stalen razstavno izobraževalni prostor.

Tončkov dom na Lisci

Vir: Občina Sevnica

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 272 times, 1 visits today)