Odprta kuhna se vrača – z dvojno porcijo!

2 junija, 2020
Foto: Odprta kuhna

Kulinarična tržnica Odprta kuhna, ki je v sedmih letih postala nepogrešljiv del življenja v mestu, se v četrtek in petek, 11. in 12. junija, končno vrača na Pogačarjev trg.

“Epidemije je tudi uradno konec, zato smo tako zelo veseli, da lahko po dolgem zimskem spancu, ki ga je zakuhala korona, končno napovemo: Odprta kuhna se vrača in to s kar dvojno porcijo – v četrtek in petek, 11. in 12. junija!” so danes sporočili z Odprte kuhne.

Tudi v nadaljevanju sezone bodo na Pogačarjevem trgu vsak sončni četrtek in petek, porazdelitev obiskovalcev na dva dni pa predstavlja tudi enega od ukrepov za večjo varnost v novih razmerah. “Zdaj bomo torej MI tisti, ki bomo zakuhali fine jedi, zamešali osvežujoče napitke in servirali tisto pravo ljubljansko poletno vzdušje,” pravijo.

Varno in trajnostno

»Sezono bomo pričeli s ponudbo naših dolgoletnih partnerjev, katerih rebrca, rezance, šmorn, falafle, pohanega piščanca, flancate in ostale poslastice že marsikdo težko pričakuje. Novosti, za katere smo že dogovorjeni, pridejo na vrsto nekoliko kasneje. Z naše strani bomo naredili vse, da bo Odprta kuhna varen prostor in da bo hkrati izkušnja obiska še vedno tista prava, polna razigranosti in veselja. To je seveda rezultat dobre energije naših ponudnikov in obiskovalcev, te pozitivne kemije noben virus ne more uničiti. Zato niti najmanj ne dvomiva, da bodo poleg gostincev tudi naši obiskovalci upoštevali nova pravila, kot sta ustrezna razdalja in higiena rok,« sta pred začetkom 8. sezone povedala ustanovitelja Odprte kuhne Alma in Lior Kochavy.

Poudarila sta, da so standardi higiene in varnosti v gostinstvu, še posebej na prostem, že brez ukrepov proti novemu koronavirusu izjemno visoki in zahtevni, vsi ponudniki hrane in pijač na Odprti kuhni pa se bodo držali tudi vseh protikoronskih ukrepov. Sicer pa bosta najbolj očitni spremembi večji razmak med stojnicami in med mizami, slednje bodo tudi redno razkuževali.

Dodala sta še, da ostajajo predani trajnostni naravnanosti. To pomeni, da bo ves pribor za enkratno uporabo (krožniki, pribor, prtički, slamice) iz biorazgradljivih materialov, kozarci pa stekleni (uporabljeni enkrat) ali biorazgradljivi. Zbiranje odpadkov bo še vedno potekalo ločeno ob pomoči svetovalcev iz JP VOKA SNAGA.


Več na spletni strani Odprta kuhna.

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 168 times, 1 visits today)