Avtor bv; foto: loskaplaninskapot.s 6:17 pop TURIZEM

Ob 50-letnici preuredili Loško planinsko pot

Letos na Škofjeloškem praznujejo petdeseto obletnico Loške poti.

V sodelovanju s planinskimi društvi so jo prenovili in nadgradili v turistično daljinsko pohodniško pot, ki ponuja raznovrstna doživetja na najlepših delih Škofjeloškega, Cerkljanskega in Idrijskega hribovja.

V občinah Škofja Loka, Železniki, Gorenja vas – Poljane in Žiri so planinska društva v sodelovanju s Turizmom Škofja Loka in Razvojno agencijo Sora strnila moči in priljubljeno pohodniško Loško pot še bolj približala uporabnikom.

Preurejena Loška planinska pot

180 kilometrov dolga daljinska pohodniška pot je sestavljena iz 12 lažje do srednje zahtevnih etap ter se po novem ponaša s svojim uradnim znakom, usmerjevalnimi tablami, spletno stranjo in informacijsko dvojezično zloženko.

Loška planinska pot ponuja aktivna doživetja in bogate razglede, ki jih nudi območje Škofjeloškega, Cerkljanskega in Idrijskega hribovja. Večji del poti je primeren tudi za družine z otroki, razgibana trasa pa vodi do številnih postojank in lokalnih gostinskih ponudnikov. Pohodnike vabi k raziskovanju in doživljanju odročnih krajev na hribovitem podeželju.

Etape Loške planinske poti so zasnovane tako, da lahko prenočimo na začetku in koncu posamezne etape. Pot lahko prehodimo v celoti ali izberemo del poti in etape povežemo med seboj; lahko pa se odločimo, da bomo prehodili samo eno etapo. Trasa poteka v bližini vasi in naselij ali skozi naselja. Pohodnik se lahko na določenih delih trase osveži, nakupi potrebno hrano ali domače – lokalne izdelke. Loška planinska pot povezuje planinske koče, gostilne in druge oskrbovalne točke.

(Visited 1.377 times, 2 visits today)
Close