Novost na Poti miru od Alp do Jadrana

20 februarja, 2021
Avtor: Jošt Gantar

Ponovno odprtje vrat muzejev je prineslo tudi novost na Poti miru od Alp do Jadrana: V Kobariškem muzeju, Parku miru Sabotin in Pomniku miru na Cerju so v sodelovanju s Fundacijo Poti miru združili moči v prizadevanju za ohranjanje kulturno-zgodovinske dediščine 1. svetovne vojne ter še bolj prijazno približevanje dragocenega narodnega bogastva ostalin in obeležij soške fronte obiskovalcem.

Trije muzeji z vsebino, ki sestavlja celovito pripoved o dogajanju na soški fronti in v zaledju med majem 1915 in oktobrom 1917, se z varovanjem spomina na tragedijo naše pol pretekle zgodovine na eni strani poklanjajo zaslužnim za svobodo, ki jo uživamo danes kot gospodarji na svoji zemlji, na drugi pa preko ozaveščanja o nesmislu vonj prispevajo k preprečevanju ponavljanja grozodejstev, ki so za vedno zaznamovala ta prostor.

Popotnikom na Poti miru od Alp do Jadrana od sobote 20. februarja dalje ponujajo cenovno prijazen obisk treh muzejev, ki s povezano vsebino omogočajo celovito razumevanje vzrokov in posledic  prve svetovne vojne ter dogajanja na soški fronti vzdolž celotne trase, od Rombona do Jadrana.

Z nakupom vstopnice v kateremkoli od treh muzejev, tudi info centrov na slovenski strani Poti miru od Alp do Jadrana, bodo obiskovalci v prihodnje upravičeni do 20% popusta v ostalih dveh.

 

Vir: slovenia.info

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 181 times, 1 visits today)