Nova zelena destinacija: Renče – Vogrsko

23 aprila, 2021

Destinacija Renče-Vogrsko se je kot 58. destinacija pridružila Zeleni shemi in osvojila bronasti znak Slovenia Green. Gre že za tretjo destinacijo, ki je postopek začela v letu 2020 ter ga letos kljub oteženim razmeram zaradi pandemije uspešno zaključila.

Občina je visoke ocene dosegla predvsem na področju zaščite in ohranjanja naravne in kulturne dediščine, kar priča o tem, da so ustrezno zaščitili svoje vire. “Velike korake delajo tudi na področju upravljanja destinacije, saj je občina poleg Nove Gorice in Ajdovščine ena od treh ustanoviteljic Javnega zavoda za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina, ki aktivno povezuje deležnike in razvija ponudbo na območju destinacije,” so povedali na Slovenski turistični organizaciji.

Zeleni ključ za domačijo

Občina Renče-Vogrsko je postopek za pridobitev znaka Slovenia Green pričela februarja 2020. V zadnjem letu so intenzivno izvajali vse potrebne aktivnosti za pridobitev znaka, trajnostni znak Zeleni ključ pa je pridobil tudi eden od njihovih nastanitvenih ponudnikov, Domačija Leban.

 

Vir: slovenia.info

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 316 times, 1 visits today)