11:35 dop TURIZEM

Nova zelena atrakcija: Avanturistični park Ris na Kočevskem

Avanturistični park Ris, ki se nahaja v Mozlju, v bližini mesta Kočevje, je postal prva zelena atrakcija s certifikatom, ki doživetja ponuja znotraj destinacije Kočevsko. Mednarodni uveljavljeni okoljski znaki kot je Zeleni ključ predstavljajo enega od sistemov zagotavljanja standardov na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja.

Park, ki ga upravlja ponudnik Lynx Pro Adventure, v neokrnjeni naravi Skrivnostnega gozda Slovenije ponuja edinstvena turistična tematska adrenalinska doživetja.

Obiskovalci parka lahko npr izkusijo urjenje v operacijah ameriških marincev in resničnostnega šova “Survivor”, kar, kot poudarja Slovenska turistična organizacija, v današnjem hitrem tempu življenja nudi način za premagovanje stresa in zdrav, avanturističen oddih. V ponudbi so tudi padalstvo, jamarstvo, potapljanje, streljanje in preživetje v naravi.

Poleg tega pa v parku skrbijo za predstavljanje lokalnega okolja ter izboljšanje prepoznavnost Kočevske kot zelene trajnostne destinacije ter Slovenije kot raznolike in avanturistične turistične dežele.

S pridobitvijo znaka Zeleni ključ je Avanturistični park Ris izpolnil tudi pogoje za pridobitev znaka Slovenia Green Attraction, s čimer se bodo na slovenskem, evropskem in globalnem trgu še bolj prepričljivo pozicionirali kot okolju in družbi prijazna atrakcija za trajnostna in zelena doživetja.

 

Vir: STO, Lynx pro adventure

(Visited 275 times, 1 visits today)
Close