Na potep po poti do Solčavske tise

7 maja, 2021
Foto: Savinja pri Solčavi | avtor: Tomo Jeseničnik

Solčavska tisa šteje prek 700 let in se uvršča med najstarejša drevesa v Sloveniji. Zavarovana je kot naravna vrednota državnega pomena. Ogledamo si jo lahko na prijetni pohodni poti.

Do Solčavske tise vodi iz Solčave označena krožna gozdna tematska pot, ki zahteva približno 1 uro in 15 minut hoje. Izkušnjo popestrijo zanimive interpretacijske table, ki pripovedujejo o življenju v gozdu.

“Iz središča vasi Solčava nadaljujete po cesti ob potoku Jurčefu do bara Tisa, od koder vodi  gozdna pot ob potoku in prečka cesto proti Podolševi, pri domačiji Ravnčar zavije levo in prečka pobočje Hude peči v smeri proti domačiji Na hribru. Ob tisi si privoščite kratek počitek, nato pa se spustite po nekoliko bolj strmi poti nazaj do Solčave,” pot, na kateri premagate 186 metrov višinske razlike, opišejo na Visit Savinjska.

Kot zanimivosti v bližini priporočajo: Solčavsko panoramsko pot, Center Rinka in stalno razstavo Solčavsko – sprehod v naročje Alp, za okrepčilo pa Ekološko turistično kmetijo Ramšak, ki slovi  po odličnih domačih mlečnih izdelkih in  Ramšakovi energijski ploščici.

 

Vir: Visit Savinjska

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 184 times, 1 visits today)