Med top evropskimi kulinaričnimi spominki kar 3 slovenski!

22 septembra, 2020

V Kuopiu na Finskem so bili 11. septembra pod okriljem Evropske gastronomske regije razglašeni zmagovalci 1. evropskega izziva za kulinarična darila oz. darila povezana s hrano. 

Natečaj, ki ga je gostila Univerza za uporabne znanosti Savonia, je, kot poroča Slovenska turistična organizacija, izbral 21 visokokakovostnih lokalno pridelanih izdelkov in obrti, povezanih s hrano in ki predstavljajo različne gastronomske regije. Člani komisije so izdelke ocenili preko spleta, ocenjevali pa so njihovo skladnost z merili, kot so trajnost izdelka in embalaže, pripovedovanje zgodb, unikatnost, inovativnost tradicije in povezanost z regijo.

 

 

10 najboljših

V podporo in mednarodno prepoznavnost lokalnim proizvajalcem, ki izdelujejo unikatne izdelke, povezane s kulinarično tradicijo regij, je bilo izbranih 10 evropskih kulinaričnih daril med katerimi so kar trije slovenski:

  • Kremni med z grozdjem izabela, Čebelarstva Poslek – Mr. Bee, Nika Poslek s.p.
  • Vegansko lešnikovo maslo kmetije Košec
  • Držalo za vročo glineno posodo – Podboški cegu – loncenosec, Turističnega društva Podbočje in turističnega podmladka

Zmagovalni kulinarični spominki prejmejo uradni certifikat Mednarodnega inštituta za gastronomijo, kultuto, umetnost in turizem (IGCAT) in bodo predstavljeni na spletni strani IGCAT.

 

Vir: STO

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 308 times, 1 visits today)