11:35 dop TURIZEM

Med Bledom in Bohinjem bo končno tudi kolesarska povezava

Bled in Bohinj bo končno povezala tudi kolesarska pot. Državni sekretar Aleš Mihelič je z županom Občine Bled Janezom Fajfarjem in županom Občine Bohinj Jožetom Sodjo prejšnji teden podpisal sporazum o sofinanciranju ureditve kolesarske povezave Bled – Bohinj.

Vrednost sporazuma je več kot 17,8 milijona evrov, od tega bo Ministrstvo za infrastrukturo prispevalo dobrih 11,5 milijona evrov. Izgradnja kolesarske povezave bo zaključena leta 2023.

Državni sekretar Aleš Mihelič je ob podpisu sporazuma izrazil zadovoljstvo, da je končno prišlo do podpisa ter pričakovanje, da bo v najkrajšem možnem času prišlo tudi do začetka del: “Kolesarska povezava med dvema turističnima biseroma bo ponudila velik potencial za razvoj turizma, večjo varnost za vse udeležence v prometu ter dodano vrednost za celotno regijo.”

Ne le k trajnosti, povezava bo prispevala tudi k varnosti kolesarjev

Župana Občine Bled Janez Fajfar in Občine Bohinj Jože Sodja sta se ob podpisu sporazuma zahvalila Ministrstvu za infrastrukturo in poudarila, da bo kolesarska povezava med Bledom in Bohinjem prispevala k razvoju zelenega trajnostnega turizma v regiji ter k varnosti kolesarjev, saj bodo ti preusmerjeni z zelo prometne regionalne ceste na novo kolesarsko stezo, so sporočili z Ministrstva za infrastrukturo.

Janez Fajfar je izpostavil, da je nesprejemljivo, da sta bili obe občini toliko časa brez varne kolesarske povezave, saj sta obe zavezani trajnostnemu razvoju.

 

(Visited 133 times, 1 visits today)
Close