11:54 dop TURIZEM

Med 3 najboljšimi evropskimi destinacijami v 2023 tudi to slovensko mesto

Naziv najboljše evropske destinacije je prejela Varšava, na drugem mestu ji sledijo Atene.

V tekmovanju za najboljšo evropsko destinacijo v letu 2023 je Maribor zasedel odlično 3. mesto in prejel naziv najboljše evropske kulinarične destinacije.

Po 21 dneh glasovanja za 21 evropskih destinacij je štajerska prestolnica z več kot 68.600 zbranimi glasovi prehitela turistične ikone, kot so Dunaj, London, Kopenhagen in Praga, med kulinaričnimi destinacijami pa Rim, Porto in Pariz.

Maribor med top 3 najboljšimi evropskimi destinacijami v 2023

Na najbolje obiskani turistični spletni strani v Evropi European Best Destinations je bilo skupno oddanih 686.244 glasov iz 178 držav. 48 % glasov je prispelo iz Evrope in 52 % izven Evrope. Za Maribor so v največji meri glasovali v Združenem kraljestvu (28 % glasov), Združenih državah (13 %), Nemčiji (11 %), Avstriji (9 %), Franciji (6 %) in Italiji (5,4 %).

Zavod za turizem Maribor je v času glasovanja za najboljšo evropsko destinacijo izvajal digitalno kampanjo “Vote for Maribor” in k podpori pri glasovanju pozval široko bazo turističnih deležnikov in partnerskih organizacij. Ob krovnem sporočilu kampanje “Maribor je najboljša destinacija v letu 2023” so s privlačnim in zabavnim promocijskim videom nagovarjali k obisku evropske prestolnice kulture, v mesto Guinnessove rekorderke najstarejše trte ter v odlično gastronomsko in outdoor destinacijo.

Saša Arsenovič, župan Mestne občine Maribor, je ob tem povedal: “Navdušen sem nad uvrstitvijo našega Maribora v izboru European Best Destinations 2023. Rezultat je posledica razvoja ne samo mesta, ampak tudi celotne širše regije, Partnerstva za Pohorje in Štajerske ter povezanosti vseh ključnih partnerjev. Hvala vsem, ki ste glasovali in nas skupaj popeljali na odlično tretje mesto. Znova smo pokazali, da se lahko kosamo s prestolnicami!”

Vir: slovenia.info

(Visited 151 times, 2 visits today)
Close