Lani največ turistov prenočilo v Piranu

14 januarja, 2022
Foto: Jošt Gantar (www.slovenia.info)

V letu 2021 so v vseh nastanitvenih kapacitetah občine Piran zabeležili dobrih 1.5 mio prenočitev, kar je daleč največ v državi. Za rekordnim letom 2019  pa so zaostali le za 17 %.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Lani so v vseh nastanitvenih kapacitetah občine Piran zabeležili 1.539.834 prenočitev, kar je daleč največ v državi. V primerjavi z letom 2020 je to 21 % več, v primerjavi z  letom 2019 pa 17 % manj. Tujci so ustvarili dobro tretjino (35 %) vseh prenočitev, največ jih je prišlo iz Avstrije, Nemčije in Madžarske (vir: ttaksa.si).

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

Turistično združenje Portorož, ki skrbi za promocijo turizma občine Piran, se je tudi v lanskem letu sproti prilagajalo razmeram in ukrepom. V tovrstnih situacijah je hiter odziv na situacijo na trgu ključnega pomena.

Opazni povsod

Lonely Planet je na naslovnico Best in travel 2022 postavil fotografijo Pirana. Piran pa je bil uvrščen tudi med najlepše evropske kraje po izboru CNN-a. V začetku septembra so v Portorožu gostili legendarni Ferrari Club Italia. Člani prestižnega kluba so bili navdušeni in so dogodek izbrali za dogodek leta.

V letošnjem letu želijo na Turističnem združenju Portorož okrepiti promocijo na tujih trgih. Že v prvi četrtini leta, kot so povedali, načrtujejo promocijsko kampanjo s poudarkom na pred- in posezoni s ciljem uravnoteženja turističnih tokov.

 

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 33 times, 3 visits today)