Kranj in Gorenja vas-Poljane z zlatim znakom Slovenia Green Destination

15 marca, 2021

Zelena shema slovenskega turizma je bogatejša za dve novi destinaciji, ki sta prejeli znak Slovenia Green Gold – to sta Kranj in Gorenja vas-Poljane.

Obe destinaciji sta tekom lanskega leta uspešno izvajali korake za pridobitev znaka Slovenia Green in dokazali, da je mogoče tudi v izredno zahtevnih razmerah, s kakršnimi je bil slovenski in svetovni turizem soočen v lanskem letu, na področju trajnosti dosegati dobre rezultate.

Destinaciji se tako pridružujeta 55 drugim, ki že sestavljajo družino Slovenia Green (poleg 58 ponudnikov nastanitev, 4 parkov, 8 agencij, 3 restavracij, 2 atrakcij in 1 naravnega kopališča) in podpirajo zeleno zgodbo slovenskega turizma.

V Kranju, eni od dveh novih destinacij v Shemi, resno in zavzeto pristopajo tako k upravljanju destinacije kot tudi varovanju in ohranjanju naravnih in kulturnih virov. Tekom preteklega leta so kljub kratki sezoni in številnim omejitvam postopku za pridobitev znaka Slovenia Green namenili veliko pozornosti, anketirali veliko število prebivalcev, ki so imeli tako možnost izraziti svoje (ne)zadovoljstvo z razvojem turizma v destinaciji in oblikovali atraktivne ‘iskrice’ z nasveti za bolj zeleno ravnanje za občane, obiskovalce in ponudnike.

Destinacija Gorenja vas – Poljane se je izredno dobro odrezala v kategorijah, ki ocenjujejo upravljanje destinacije, naravo in pokrajino ter kulturo in tradicijo. K visoki oceni upravljanja destinacije je močno prispevala izdelava lokalnega strateškega načrta za razvoj turizma, ki je nastal na osnovi regionalne strategije. Ta služi kot dober zgled aplikacije regionalnega razvojnega dokumenta na lokalno raven.

 

Vir: slovenia.info

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 133 times, 1 visits today)