Jutri brezplačen voden pohod po Pokljuški soteski

11 junija, 2021

V javnem zavodu Triglavski narodni park ob 40 letnici Triglavskega narodnega parka vabijo na organizirane vodene pohodniške izlete. Jutri, 12.6., bo tak izlet po Pokljuški soteski.

Skoraj 2 km dolgo in do 50 m globoko Pokljuško sotesko je v apnenčaste sklade izdolbel nekdanji ledeniški rečni odtok iz talečega ledenika na Pokljuki in tako ustvaril največjo fosilno sotesko v Sloveniji.

Javni zavod Triglavski narodni park je v sodelovanju z domačini vzpostavil novo krožno pot, ki enkratno sotesko predstavi na slikovit način. Po obnovljeni poti v Pokljuški soteski se bomo z vodnico JZ TNP Barbaro Rozman in strokovno sodelavko Nino Rimahazi podali po krožni parkovni poti, ki je speljana po suhi strugi nekdanje reke, ter spoznali njene geološke značilnosti, biodiverziteto, naravne mostove, galerije in Pokljuško luknjo.

Zbor je na parkirišču pri Gorjanskem domu v Zgornjih Gorjah (Zgornje Gorje 46) ob 9. uri. Lahka označena planinska pot premaga 170 metrov višinske razlike, prehodimo jo v približno treh urah.

Obvezne prijave na:  barbara.rozman@tnp.gov.si ali https://forms.gle/BSJ9LF4ub4BPRNwS6

 

Vir: TNP

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 287 times, 1 visits today)