Jezerska štorija: za en dan se spremenite v pastirje!

2 julija, 2021
Avtor: Jošt Gantar

Lepote Jezerskega, majhne ledeniške doline med Karavankami in Kamniško-Savinjskimi Alpami, v zadnjih letih prepoznava in odkriva vedno več obiskovalcev in turistov, zato se znotraj destinacije ves čas trudijo, da bi ponudili čim več različnih aktivnosti.

Tudi za letošnjo poletno sezono so pripravili Jezersko štorijo, etnografsko obarvano dvomesečno poletno dogajanje, ki bo letos še bolj pestro, avtentično in inovativno. Kot pojasnjujejo na TIC Jezersko, so dogodki zanimivi in primerni za vse, ki jih privlači zgodovina, etnološka dediščina, narava, mogočni hribi, kmetije, živali in domača kulinarika.

Ime Jezerska štorija sicer izhaja iz knjige Andreja Karničarja, dolgoletnega oskrbnika Češke koče, z imenom “Jezerske štorije”, v kateri je Karničar zbral zgodbe, legende in spomine na dogodke iz vsakdanjega življenja, ki so se dolgo časa prenašali le v ustnem izročilu.

Predstavniki TIC-a Jezersko še dodajajo, da je vsebina letošnje Jezerske Štorije res unikatna, saj se bodo obiskovalci lahko za en dan spremenili v pastirje in odnesli sol ovcam v planino, lahko bodo uživali v zdravilnih energijah gozda, si sami izdelali unikaten spominek iz ovčje volne ali pa raziskovali skrite kotičke Jezerskega z vodnikom.

Na Jezerskem ponoven razcvet kolesarske ponudbe

V letošnjem letu je na veliko veselje gorskih kolesarjev ponovno zaživela tudi Jezerska kolesarska pot, ki bo skupaj s prvo etapo turno kolesarske poti Trans Karavanke poskrbela za nasmešek prav vsakega gorskega kolesarja. Primerna je tudi za cestna, treking in e-kolesa, saj gre za kombinacijo gozdnih prometnic in krajših odsekov asfalta v skupni dolžini kar 50 km.

 

Vir: TIC Jezersko

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 104 times, 1 visits today)