11:34 dop TURIZEM

Gozdni turizem: Slovenija kot vodilna destinacija na svetu

Med 18. in 20. septembrom 2023 bo v Kranjski Gori potekal 5. svetovni kongres o zdravilnih učinkih gozda ter navezavi le-teh s turizmom.

Slovenija s svojimi bogatimi gozdovi lahko postane vodilna destinacija gozdnega turizma, so prepričani v SRIP trajnostni turizem.

Bogata biotska raznovrstnost, mirne pohodniške poti in pobude za trajnostni turizem ustvarjajo idealno okolje, v katerem lahko obiskovalci doživijo preobrazbeno moč narave.  

Gozdni turizem v Kranjski Gori

To so prepoznali v Kranjski Gori, kjer so v letu 2021 izvedli raziskavo, na podlagi katere so ugotavljali blagodejne učinke gozdne terapije.

Kongres predstavlja zgodovinski razvojni mejnik in izjemno priložnost za promocijo Slovenije pri uveljavljanju nove trajnostne in inovativne razvojne usmeritve v turizmu. Na enem mestu bo zbral svetovne strokovnjake s področja biomedicine, javnega zdravja ter balneologije in klimatskega terapevtskega turizma.

Svojo prisotnost na kongresu je kot govorec potrdil tudi dr. Won Sop Shin, ki ima 30 let izkušenj z raziskovanjem in izvajanjem projektov na področju vpliva gozdne terapije na zdravje. 

(Visited 119 times, 9 visits today)
Close