11:24 dop TURIZEM

Gorski reševalci opozarjajo na snežne razmere v gorah!

Gorski reševalci GRS Mojstrana opozarjajo na zelo slabe razmere v visokogorju, ki jih dodatno otežuje še megla in sneženje.
Vsem, ki se odpravljate v visokogorje svetujejo, da se na turo dobro pripravijo, preverijo vremenske razmere, nujna pa je tudi zimska oprema: dereze, cepin; tudi lavinski trojček je priporočljivo imeti s seboj. Sneg je veter napihal v kotanje, kjer se količina zato močno poveča, robovi pa so spihani in poledeneli! Vsem pohodnikom so zaželeli srečno in previdno.
Dovolili so nam objavo fotografije s terena, ki so jo posneli včeraj na reševalni akciji na relaciji Staničeva koča-Triglavski podi.
Ob številnih komentarjih na družabnih omrežjih, ki ciljajo na to, da bi bilo bolje, da bi reševani ostali doma oz. plačali reševalno akcijo, pa so na GRZS dodali, da nikogar, ki se je znašel v takih ali drugačnih težavah v gorah, ne obsojajo, ker to ni njihovo poslanstvo: “Naše poslanstvo je reševanje. Želimo pa opozarjati z namenom, da bi bilo vseeno nesreč čimmanj. Nesreče se zgodijo iz različnih razlogov, velikokrat tudi izkušenim in polno opremljenim.” Zato so na fotografiji tudi zakrili identiteto.
(Visited 160 times, 3 visits today)
Close