5:59 pop TURIZEM

Gorske koče pred novo planinsko sezono ponujajo priložnost za delo

Planinska sezona se počasi začenja in čeprav je marsikje še sneg, se bodo s pomladjo odpirale tudi gorske koče, ki so sicer zaprte. Nekaj jih išče novo ali dodatno osebje … 

Gorski svet: mir, tišina, odmik od ponorelega sveta, čudoviti razgledi, lepote narave… pa prijetni ljudje. Tako planine opiše veliko planincev, ki so v ta svet zaljubljeni. Če ste med njimi in bi si v gorah želeli preživeti več časa ali pa iščete zanimivo izkušnjo dela v gorski koči, jih trenutno kar nakaj ponuja to možnost.

Med njimi so naslednje …

Najem Koče na Klemenči jami pod Ojstrico

Planinsko društvo Solčava posamezniku ali paru odda v najem Kočo na Klemenči jami pod Ojstrico za določen čas z možnostjo podaljšanja. Predmet najema je Koča na Klemenči jami pod Ojstrico, nad Logarsko dolino, Občina Solčava, z zunanjimi površinami, parcelna št. 177, vl. št. 55, k.o, last občine Solčava. Skupna površina prostorov, ki obsegajo jedilnico, kuhinjo, sobe, sanitarije, hodnike in kleti, ter pripadajoče objekte kot so vodohran, žičnica in drvarnica je 190 m2 bruto.

Koča na Klemenči jami je bila Naj planinska koča 2018.

Ponudba za pridne roke v Tičarjevem domu na Vršiču

Planinsko društvo Jesenice išče pomočnika v kuhinji in osebje za delo v strežbi. Delo bo potekalo od maja do oktobra, prijavijo se lahko pravne in fizične osebe ter študenti, ki izpolnjujejo pogoje iz razpisa.

Oddaja Planinskega doma na Šmohorju v najem

Planinsko društvo Laško objavlja razpis za najem Doma na Šmohorju. Z izbranim ponudnikom bo društvo sklenilo najemno pogodbo za dobo od 3 do 5 let.

Dom na Šmohorju je bil zgrajen dne 17. avgusta1952. Planinsko društvo Laško dom redno vzdržuje in opravlja obnovitvena dela. V dveh gostinskih prostorih je 110 sedežev, sedeži oz. klopi z mizami so tudi pred samim domom. V domu je 24 ležišč (v 7 sobah) in 11 skupnih ležišč. Dom ima tri WC-jem in sicer v podpritličju, pritličju in v nadstropju, kjer je tudi umivalnica in prha s toplo vodo. V domu je urejeno centralno ogrevanje (na drva), električna in telefonska napeljava. Dom ima čistilno napravo. V sklopu doma je stanovanje za morebitnega najemnika. Na robu travnika pred domom so tudi trije kamini, ki so proti plačilu na voljo obiskovalcem doma za pripravo piknikov. Planinski dom je tradicionalno odprt vse dni v letu, razen ob ponedeljkih. Dostop do doma je urejen po lokalni v celoti asfaltirani cesti, iz Laškega, v dolžini 10 km.

Ostali trenutno aktualni razpisi za gorske koče

  • Planinski dom na Kalu
  • Blejska koča na Lipanci
  • Planinska koča na Uskovnici
  • Koča pod Bogatinom
  • Vodnikov dom na Velem polju
  • Vojkova koča na Nanosu

Aktualne razpise in pogoje lahko spremljate na spletni strani PZS.

(Visited 450 times, 1 visits today)
Close