Godrnjavčeva pot v Bohinjski Beli

21 maja, 2021
Petra Nastran; foto: Petra Nastran

Medved Godrnjač živi v brlogu blizu Bohinjske Bele. Kako pridemo do njega? V središču vasi nas na njegovo pot usmerijo table, opremljene z medvedjo šapo. Tu si preberemo še zgodbo o tem, kako je medved obiskal vas ter kaj vse se mu je dogajalo – in pustolovščina se lahko začne. 

 

Pot 

Pot je dolga dva kilometra, krožna in zanjo bomo porabili od ene do dveh ur, odvisno kako zanimive se nam bodo zdele vmesne postaje in koliko časa se bomo zadržali na posamezni točki. 

Na vsaki nas namreč čaka naloga, zaradi katere je dobro s seboj imeti tudi list papirja, da si na vsaki postaji zapišemo črko, na koncu pa preberemo izrek.

Medvedova pot se začenja pred Domom krajanov, avto pa pustite pri Info tabli. Pot vodi mimo glasbenih kamnov, gozdne igralnice s prstometom ter metanjem obročev, tu je labirint, gremo skozi predor pod železniško progo, mimo čebelnjaka in prave lovske opazovalnice, iz katere lahko opazujemo gozd ter njegove prebivalce. Na koncu se bližamo brlogu našega medved Godrnjača, do koder gremo počasi ter tiho pogledamo, le kaj medved danes dela.

 

Drevesa

Na poti je označenih več kot 30 različnih vrst dreves, kar je zanimivo tako mladim kot manj mladim. Pomlad je v polnem razcvetu – naj vas vaši najmlajši vodijo raziskat ta miren, še neodkrit kotiček.

 

Dolžina poti: 2 km
Trajanje: 1- 2 uri
Izhodišče: Bohinjska Bela (Dom krajanov)

 

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 197 times, 1 visits today)