7:40 dop TURIZEM

Družinska in aktivna doživetja v slovenski Istri

V Istri si lahko privoščite razgibane, aktivnosti polne počitnice ali umirjen, sproščujoč oddih. Ponudniki poudarjajo noto pristnosti in še neodkrite kotičke, ki vabijo tudi z imenitno kulinariko. Izbrali smo nekaj njihovih predlogov za aktivna in družinska doživetja, ki vabijo k odkrivanju slovenske Istre.

 

Digitalni detoks na Kmetiji Medljan

Vroč poletni dan lahko preživite v senci dreves istrskih kmetij, kjer lahko v polnosti začutite zeleni utrip Izole. V hitrem tempu današnjega življenja bo za spremembo prijal digitalni detoks na Kmetiji Medljan. Številne domače živali in pristno okolje, ki na vsakem kotičku dvorišča kliče dobrodošlico, vam ponujajo neprecenljivo izkušnjo zaledja.

Družinski piknik na kmetiji Marisol

Na kmetiji Marisol na Baredih nad Izolo vam ponudijo vse za družinski piknik, poleg tega pa bodo otroci lahko tudi navdušeno spoznavali vse domače živali in jahali mini ponije.

Fotografija je simbolična

Raziskovanje izolskega podeželja

Odpravite se na raziskovanje izolskega podeželja s kolesi ali kar peš. Izbirate lahko med različnimi pohodnimi potmi, se zapeljete po delu Parenzane ali se, vsaj ljubitelji zahtevnejših tur, povzpnete proti višjemu delu zaledja in obiščete vodne vire. Preverite, katero pot vam priporočajo domačini.

Pohod po ankaranskem polotoku

Obiščite Debeli rtič in se sprehodite do konca rta, kjer lahko opazujete slikoviti flišni klif. Na poti nazaj se ustavite v senci avtohtonega listopadnega hrastovega gozda, ki je nekoč prekrival celoten polotok. Od tod se lahko povzpnete na razgledno točko Krajinskega parka Debeli rtič in nato pot nadaljujete v smeri Resslovega gaja ter se Po stezah graničarjev odpravite na Kaštelir, najvišje točke Miljskega polotoka.

foto: Jaka Ivančič

Pomirjujoča narava Debelega rtiča

Območje Debelega rtiča ponuja številne skrite kotičke, kjer si lahko obiskovalci napolnijo baterije. Na Sv. Katarini lahko odkrijete pokopališče školjk in prisluhnete številnim pticam, ki tam gnezdijo. Ob  Sv. Nikolaju pa se nahaja sredozemski slani travnik, ki je del Nature 2000 in edini primer svoje vrste v Sloveniji. Na njem uspevajo številne rastlinske vrste, med katerimi sta tudi obmorski lan in klasnata tavžentroža, ki v Sloveniji uspevata samo na tem mestu.

 

Več na: www.portoroz.si

(Visited 1.220 times, 3 visits today)
Close