8:00 dop TURIZEM

Destinacija Podčetrtek ohranja zlati znak Slovenia Green

V zadnjih tednih je potekalo ocenjevanje več destinacij v Zeleni shemi slovenskega turizma, ki so morale po treh letih ponovno opraviti presojo. Vse tri destinacije, ki so postopek zaključile v preteklih dneh, so znak ohranile ali izboljšale. 

Destinacija Podčetrtek, ki jo sestavljajo občine Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje je nosilka zlatega znaka že več let, z obnovitvijo pa je prejela potrditev, da sodi med tiste, ki so vzor in gonilo razvoja turizma, ki je odgovoren do okolja in družbe. Destinacija je v letu 2019 postala tudi zmagovalka izbora Evropske destinacije odličnosti, kjer so si naziv prislužili z odlično ponudbo storitev s področja zdravja in dobrega počutja.

Kaj si ogledati na destinaciji Podčetrtek?

Nepozabnih doživetij na območju destinacije Podčetrtek ne manjka, če jih naštejemo le nekaj. Za vse sladokusce najprej izpostavljamo Čokoladnico Olimje, kjer ponujajo široko paleto ročno izdelanih čokoladnih izdelkov.

Kilometer naprej od samostana Olimje se v gozdu skriva Dežela pravljic in domišljije, kjer lahko mali in veliki obiskovalci vstopijo v svet pravljic in ponovno spoznajo Kekca, Bedanca, Krjavlja, Sneguljčico, Rdečo kapico in druge pravljične like.

Obisk planetarija bo edinstveno doživetje za vse generacije, saj v 40 minutah prepotujemo naše osončje.

Vir: Slovenia.info, Visit Podčetrtek

(Visited 230 times, 1 visits today)
Close