Brezplačni vodeni ogledi Poti med krošnjami

23 julija, 2021
Pot med krošnjami Pohorje Rogla
Tomo Jeseničnik za PMKP

Pot med krošnjami leži v osrčju mogočnih pohorskih gozdov, na vrhu Rogle, na nadmorski višini 1517 metrov. Sprehod po dober kilometer dolgi poti je svojevrstno doživetje, izjemni razgledi z vrha 37 metrov visokega stolpa pa ponesejo pogled in misli po čudoviti Sloveniji ter tudi preko meja.

V Turistični destinaciji Rogla-Pohorje se pestri ponudbi tematskih vodenj, ki jih finančno podpira Slovenska turistična organizacija pridružuje še brezplačno vodenje po Poti med krošnjami Pohorje.

Pot med krošnjami Pohorje Rogla
Foto: Tomo Jeseničnik za PMKP

Za vse, ki radi raziskujejo sami, so na poti na voljo informacijske table, izobraževalni in didaktični elementi pa poskrbijo, da znanje o naravi, njeni zaščiti in vlogi gozda obnovimo in še razširimo. “Ne le za naše najmlajše obiskovalce, temveč tudi za mlade po srcu, ki še niso izgubili stika s svojo pustolovsko stranjo, so na voljo doživljajske postaje z vrvnimi elementi na višini 24 metrov,” povedo v podjetju Pot med krošnjami Pohorje.  Za piko na adrenalinski i pa poskrbi spust po 62-metrov dolgem suhem toboganu z vrha stolpa.

Brezplačni vodeni ogledi

Vodene oglede na Poti med krošnjami Pohorje finančno podpira Slovenska turistična organizacija in so zato za obiskovalce brezplačni. Z vodnikom smo se med krošnje lahko podali prvič že včeraj, 22. julija, sicer pa bodo vodniki na Poti vsak četrtek ob 15. uri in vsako soboto ob 10. in 14. uri do konca meseca avgusta. Točen razpored bodo ažurno objavljali na FB strani in spletni strani Poti med krošnjami.

Pot med krošnjami Pohorje Rogla
Foto: Tomo Jeseničnik za PMKP

Svetujejo pa, da nakup vstopnice opravite predhodno in se ob uri pričetka vodenja pridružite skupini – zbirno mesto bo primerno označeno – na vstopni ploščadi Poti med krošnjami Pohorje.

Varen obisk v času covida

“Za obisk Poti ni Covid omejitev, vstopnico pa lahko plačate tudi z letošnjim bonom,” povedo. Za varen obisk in lažje načrtovanje obiska Poti med krošnjami Pohorje pa obiskovalce prosijo, da na sprehod med krošnje prihajajo brez akutnih prehladnih bolezenskih znakov ter da so še posebej pozorni na higieno rok in kašlja. Skladno s predpisi Vlade RS je obrazno masko obvezno uporabljati v zaprtih prostorih (trgovinica s spominki in sanitarije).

Pot med krošnjami Pohorje Rogla
Foto: Tomo Jeseničnik za PMKP

Vstopnico za obisk Poti med krošnjami Pohorje je mogoče plačati tudi z BONOM 21, obvezno je potrebno predložiti kopijo osebnega dokumenta (osebna izkaznica ali potni list) ter izpolnjen in natisnjen obrazec  BON 21, ki je na voljo TULE.

Trajnostni izlet

V želji po trajnostni in okolju prijaznejši obliki prevoza na Roglo so tudi to poletje skupaj s partnerji poskrbeli za brezplačni turistični avtobus, ki bo na relaciji Maribor – Slovenska Bistrica – Slovenske Konjice – Zreče – Rogla vozil vsak četrtek in soboto v juliju in avgustu.

Vozni red najdete TULE.

 

 

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 209 times, 8 visits today)