Brezplačna vodenja po jesenski Istri – po obali in zaledju

2 oktobra, 2020
Pogled na Izolo | Avtor: RIIBA

Ne samo lepo vreme, v slovensko Istro jeseni vabijo tudi nepozabna doživetja in brezplačna vodenja. Vodeni ogledi bodo v Istri potekali vsak konec tedna v oktobru in novembru, med šolskimi počitnicami pa vsak dan. 

Vse do konca novembra se lahko odločite tudi za različna brezplačna vodenja po Piranskih pešpoteh z degustacijami. Na sproščujočih pohodih boste spoznali zgodbe okolice, atraktivne vedute in degustirali okusno lokalno hrano.

Več na: Pešpoti z degustacijo

Na voljo so tudi brezplačni vodeni ogledi Pirana, Izole in Kopra, po akcijskih cenah pa so zdaj na voljo tudi štiriurno jadranje in ogled obale z morske strani.

Ob koncih tednabodo  na razpolago tudi brezplačni vodeni ogledi Izole na temo rib, ribištva in morske kulinarike, ki se bodo končali z nepozabnim doživetjem lovljenja sip s pomola.

Ljubitelji zgodovine in kulturno-zgodovinskih znamenitosti se boste lahko podali na brezplačen voden ogled Hrastovelj z ogledom tamkajšnje znamenite cerkvice, pobliže pa boste spoznali tudi življenje Šavrink.

Kolesarski navdušenci se boste s kolesi lahko podali na pot od Kopra do Sečoveljskih solin in s postanki na najbolj fotogeničnih točkah boste lahko spoznali najlepši del priljubljene kolesarske poti – Parencane.

Avtor: Jaka Jeraša

 

Za zelene popotnike in ljubitelje narave

Zeleni popotniki boste na svoj račun prišli na brezplačnem vodenem ogledu Krkavč z obiskom oljčnika, razlago o pridelovanju in degustacijo oljčnega olja.

Vsi ljubitelji narave pa se boste lahko odločili za sprehod od izolskega Belvederja mimo Krajinskega parka Strunjan in Strunjanskih solin do energijskih točk v bioenergetskem resortu Salinera, kjer boste spoznali nekaj preprostih tehnik sproščanja.

 

Vir: Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 98 times, 2 visits today)