Bo za na Jošta, priljubljen hrib Kranjčanov, po novem treba plačati?

9 marca, 2021
Foto: R.B.

Iz Kranja je domačine in pohodnike presenetila novica, da bodo morali, po vzoru drugih izletniških destinacij po Sloveniji, za parkiranje na parkirišču za na hrib Sv. Jošt nad Kranjem, ki stoji zahodno od malce nižje Šmarjetne gore.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Z vrha, na katerem stoji cerkev sv. Jošta, ob njej pa koča Dom na Joštu, lahko občudujemo lep razgled po delu Gorenjske in na Kamniško Savinjske Alpe.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

V času epidemije se je, podobno kot npr. na Veliki Planini, pokazal problem: prometni kaos. Kljub urejenemu parkirišču so namreč mnogi puščali svoje avtomobile ob cesti, na zelenicah, pa tudi kar na gozdnih poteh. Krajevna skupnost je zato predlagala občini, da se uvede parkirnina. O tem, ali bo za obisk Jošta po novem treba plačati 2 evra, bodo odločali na Mestni občini.

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 290 times, 1 visits today)