4:13 pop TURIZEM

Alpe Adria Trail letos praznuje 10. rojstni dan

Priljubljena daljinska pohodniška pot Alpe Adria Trail letos praznuje 10. rojstni dan. Ob obeležitvi tega jubileja organizirajo pohod na Tromejo, ki bo potekal 5. oktobra s štartom ob 9.30 uri v Ratečah.

Alpe Adria Trail je uspešna tematska pohodniška pot za vodene pohode in proste izlete, ki poteka od vznožja Velikega Kleka (Grossglockner) na avstrijskem Koroškem, skozi Slovenijo (Kranjska Gora, Dolina Soče, Brda, Kras – Sežana, Lipica, kraški rob), do italijanskega mesta Milje ob Jadranskem morju.

Pot vodi skozi tri dežele (Avstrijo, Slovenijo, Italijo) in je zamišljena kot manj zahtevna pohodniška pot v nealpskem okolju.

Pohodniško pot Alpe Adria sestavlja 43 etap v skupni dolžini skoraj 750 km. V okviru poti obstaja tudi približno 130 km dolga krožna pot, ki vključuje vse tri države in je razdeljena na 6 etap.

Hoja po rajskem vrtu

Pot Alpe Adria je spletena okoli zgodbe „hoja po rajskem vrtu“, ki je prispodoba za raznolikosti (jezikovne, gastronomske, podnebne, pokrajinske, kulturne,…) na južni strani Alp ter potepanja po pokrajinah med Alpami in Jadranom.

Za udeležbo na pohodu, ki je brezplačna, so obvezne prijave na info@kranjska-gora.eu najkaseje do 30. septembra. 

(Visited 190 times, 3 visits today)
Close