5 idej za kampiranje z otroki

7 julija, 2020
5 idej za kampiranje z otroki

Počitnice v šotoru so lahko nekaj najlepšega – zahtevajo pa nekaj organizacije. Zato smo poiskali nekaj nasvetov in idej, ki kampiranje poenostavijo.

  1. So si otroci zaželeli palačink? Na to pomislite že doma – maso prirpavite dan pred odhodom, nato pa z njo napolnite gospodinjske vrečke. Vrečki odrežete vogal in iztisnete maso na ponev, ki jo segrejete na kamping kuhalniku.
  2. Lov na ‘zaklad’ – če bi se slučajno zgodilo, da bi bilo v kampu otrokom dolgčas, jim že v naprej izdelajte posebno škatlo. Na škatlo napišite ali narišite (ali nalepite fotografije) stvari, ki jih morajo v času počitnic najti in položiti v škatlo, kot npr. storž, zamašek plastenke, kamen v obliki srca …
  3. Uporabite modelčke za muffine tako, da zaščitite kozarce pred insekti – poveznite jih čez kozarec in jih prebodite s slamico. Vseeno velja previdnost – tudi slamica pritegne ose.
  4. Uporabljajte valjček za čiščenje oblačil – z njim poberete tudi insekte!
  5. Če je zvečer pretemno, pa ni elektrike, lahko luštno lučko naredite tako, da naglavno svetilko namestite na več litersko plastenko vode in jo obrnete tako, da sveti v notranjost.

 

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 69 times, 1 visits today)