Avtor br; foto: adobestock 6:18 pop TURIZEM

100 trajnostnih zgodb sveta: Miren Kras – Skupaj za Kras

Globalna organizacija Green Destinations je med 100 najbolj trajnostnih zgodb na svetu uvrstila tudi Miren Kras (vodilna destinacija Nova Gorica in Vipavska dolina).

Destinacijo Miren Kras je v ekstremnem poletju 2022 drugič v treh letih zaznamoval gozdni požar – tokrat največji v zgodovini Slovenije.

Požar je uničil 3.600 hektarjev površin, od tega 80 % ozemlja ene najbolj zelenih in trajnostnih destinacij v državi, ki svojo ponudbo gradi predvsem na aktivnem turizmu na prostem v neokrnjeni naravi.

Nacionalna kampanja Skupaj za Kras

Soočili so se z izzivom – kako spodbuditi in ohraniti turizem v “pogoreli destinaciji”. V sodelovanju treh v požaru prizadetih občin in neprofitne fundacije Vrabček upanja so zasnovali nacionalno kampanjo Skupaj za Kras.

Kampanja je bila osnovana za zbiranje donacij za obnovo pogorelega območja in vzpostavitev nove zelene pohodniške transverzale, ki bo območje povezala v nov, čezmejni izobraževalno-turistični produkt. Transverzala bo ozaveščala o podnebnih spremembah in hkrati spodbujala razvoj turizma na celotnem prizadetem območju.

Vir: slovenia.info

(Visited 54 times, 2 visits today)
Close