Avtor BR; foto: shutterstock.com 12:17 pop TURIZEM

100 trajnostnih zgodb sveta: Jeruzalem Slovenija oaza za ljubitelje narave

Globalna organizacija Green Destinations je med 100 najbolj trajnostnih zgodb na svetu uvrstila tudi Jeruzalem Slovenija.

Destinacija Jeruzalem Slovenija si prizadeva za ohranjanje narave ter strateško trajnosten, družbeno in gospodarsko odgovoren razvoj.

Eden najboljših primerov ohranjanja narave v destinaciji in študijski primer, kako je degradirano območje postalo naravni rezervat, je Naravni rezervat Ormoške lagune.

Mokrišče pomembno za številne ptice

Naravni rezervat Ormoške lagune je mokrišče antropogenega izvora, v ekosistemu reke Drave ob Ormoškem jezeru in je sestavljen iz plitvih bazenov s trstičjem in sestoji gabra, obdaja pa ga poplavni gozd. Mokrišče je nacionalnega in mednarodnega pomena za številne ogrožene vrste ptic. Območje je ključno postajališče ptic selivk v Sloveniji in pomembno gnezdišče vodnih ptic.

Gre za izjemen primer desetletja trajajočega sodelovanja med Tovarna sladkorja Ormož in Društvom za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije, ki je vzoren in poučen prikaz sodobne naravovarstvene prakse, kako je mogoče varovati naravno in industrijsko kulturno dediščino.

Vir: slovenia.info

(Visited 60 times, 4 visits today)
Close