Avtor Dr. Iztok Ostan 10:20 dop REVIJA ZDRAVJE

Do zdravja se dokopljemo, ko blato neha smrdeti

Če zasmrdi iz hladilnika, vemo, da ga bo treba očistiti, če pa smrdi za nami na stranišču, si domišljamo, da je vse v redu. Pa ni. Smrdeče blato je znak gnitja in prevladovanja zdravju škodljivih mikrobov. Gnijočo maso imamo v črevesju 24 ur na dan, iz leta v leto … Saj nas mora spodkopati!

Prava hrana za dobre bakterije so le toplotno neobdelane vlaknine. A dandanašnji človek bi ob presni prehrani težko obstal. Raziskava iz devetdesetih let prejšnjega stoletja med presnojedci v Nemčiji je pokazala, da je kar 50 % žensk ob taki prehrani izgubilo menstruacijo. Nekaj kuhane hrane torej moramo pojesti, a to je eden od pomembnih vzrokov, da naše blato smrdi. Bolezni, stres, konzervansi in pesticidi v hrani, antibiotiki in druga zdravila še poslabšajo neravnovesje v črevesju.

Na kakovost našega blata vplivajo kuhana hrana, bolezni, stres, konzervansi in pesticidi v hrani, antibiotiki ter druga zdravila.

Iztok Ostan, sicer diplomirani ekonomist z doktoratom iz sociologije, je v iskanju lastnega zdravja močno poglobil znanje o prehranskih dopolnilih in se z njihovo pomočjo tudi ozdravil hude bolezni. Danes v zvezi z njimi svetuje vsem, ki želijo ohraniti svoje zdravje ali se pozdraviti.

Dobre izkušnje s probiotikom EM

Pri tem pa si lahko učinkovito pomagamo. Leta 2003 sem prvič preizkusil danski bio probiotik EM Erika Nielsena. Večkrat na dan sem ga srebal v skupni dnevni količini do pol decilitra in v treh dneh je blato kljub mešani prehrani izgubilo neprijeten vonj. Poleg tega je to biološko pridelano živilo in ne prehransko dopolnilo. Uživamo ga lahko vsak dan. Vsebuje izvlečke 19 vrst zdravilnih zelišč.

Že več kot desetletje zbiram izkušnje z njim. Na spletni strani www.iztokostan.com je predstavljenih že več kot 350 primerov, med njimi izboljšanje pri zaprtju (107 primerov), napihnjenosti (106), driskah (41), bolečinah v trebuhu (28), alergijah (16), glivičnih vnetjih (11), avtoimunih boleznih, kot sta Crohnova bolezen in ulcerozni kolitis (10) in drugih težavah.

»Ob uživanju probiotika EM je moje blato v treh dneh izgubilo neprijeten vonj.«

Svetovno znana je ozdravitev živinozdravnika Vagna Baastrupa, ki so ga leta 1985 prvič hospitalizirali zaradi hude izčrpanosti od drisk, netoleratnostni na hrano, bolečin v trebuhu, vnetja trebušne slinavke. Leta 1999 so ga še zadnjič pripeljali na urgenco, vendar so ga kmalu odpustili, češ da mu ni več pomoči … Pa je izvedel, da so na neki kmetiji pozdravili krave z bio probiotikom EM Erika Nielsena. Poskusil ga je še sam. V dveh mesecih je ozdravel; o tem so izčrpno poročali skandinavski mediji.

Preizkušal sem tudi probiotike, ki so po številu sevov bogatejši od danskega bio probiotika EM, a sem se vrnil k temu, saj se je izkazal kot najcenejši za želeni učinek – odpravo neprijetnega vonja blata. Kako je mogoče, da mu uspeva z manjšim številom sevov odpraviti neprijetne vonjave podobno kot mnogo bogatejši probiotiki?

Probiotik EM vsebuje izvlečke 19 vrst zdravilnih zelišč.

Uporaba tehnologije učinkovitih mikroorganizmov

Gre za uporabo načel tehnologije učinkovitih mikroorganizmov EM (Effective Microorganisms), ki so jo najprej razvili na Japonskem. Prof. Teruo Higa je namreč ugotovil, da delovanje dobrih mikroorganizmov v okolju lahko zelo okrepi, če združi močne mikroorganizme, ki se medsebojno podpirajo. Ustvarjajo antioksidantsko okolje, ki se širi in daje moč za razvoj drugih dobrih mikroorganizmov. Tako jim je na Japonskem uspelo oživiti celó notranje morje Seto, ki je bilo pred desetletji povsem uničeno od onesnaževanja, zdaj pa že več kot desetletje lahko v njem  gojijo celo školjke za človeško prehrano. Danec Erik Nielsen je začel pionirsko delo nadgradnje tehnologije EM na področju probiotikov. Njegovi bio probiotiki EM so na voljo od leta 1999.

https://www.institut-o.com/

(Visited 506 times, 1 visits today)
Close