Za projekte LIFE letos 450 milijonov evrov 

4 aprila, 2020
Andreja Šalamun
Za projekte LIFE letos 450 milijonov evrov 

Evropska komisija je v četrtek, 2. aprila, objavila razpis za zbiranje predlogov projektov za sofinanciranje iz programa LIFE za leto 2020. Za financiranje projektov s področja ohranjanja narave, varstva okolja in učinkovite rabe virov ter podnebnih ukrepov je na voljo dobrih 450 milijonov evrov. Kot opozarjajo na okoljskem ministrstvu, je v letošnjem razpisu kar precej novosti, ki so predvsem posledica ukrepov zaradi razglašene pandemije virusa Covid-19.

 

Razpis vključuje sofinanciranje tradicionalnih in integriranih projektov ter projektov tehnične pomoči. Zaradi težje komunikacije in drugih omejitev, ki jih povzročajo ukrepi, sprejeti zaradi pandemije novega koronavirusa, so letošnji roki za oddajo osnutkov projektov in polnih projektnih prijav nekoliko daljši, povedo na Ministrstvu za okolje in prostor (MOP). 

Tako je do 14. julija 2020 predvidena oddaja osnutkov projektov za tradicionalne projekte prednostnega področja okolje in učinkovita raba virov (ENV), do 16. julija 2020 oddaja osnutkov projektov za tradicionalne projekte s prednostnih področij narava in biotska raznovrstnost (NAT), okoljsko upravljanje in informacije (GIE) ter projektov tehnične pomoči, 5. oktober 2020 je rok za oddajo osnutkov integriranih projektov, 6. oktober 2020 pa rok za oddajo polne projektne prijave za tradicionalne projekte s podprograma za podnebne ukrepe (CCA, CCM, GIC). 

 

Letos brez slovenskega info dneva

Z ministrstva sporočajo, da zaradi nacionalnih ukrepov, ki so sprejeti zaradi pandemije, letos najverjetneje ne bodo organizirali LIFE Info dneva, za vse informacije pa se lahko obrnete na e-pošto: life.mop@gov.si ali na nacionalne kontaktne točke: Tatjana Orhini Valjavec (tatjana.orhini-valjavec@gov.si), področje okolja in učinkovite rabe virov; mag. Julijana Lebez Lozej (julijana.lebez-lozej@gov.si), področje narave in biotske raznovrstnosti; mag. Nives Nared (nives.nared@gov.si), področje podnebnih ukrepov. 

Bo pa Evropska komisija pripravila virtualen informativni dan, in sicer 30. aprila letos. 

Razpisna dokumentacija in vse novosti so objavljene na spletni strani Evropske komisije

 


Nazaj na kategorijo OKOLJE.

Nazaj na kategorijo okolje.
(Visited 23 times, 1 visits today)