Za okrevanje gospodarstva potrebujemo trajnostne investicije

8 maja, 2020
Andreja Šalamun

Med pomembnejše vidike okrevanja evropskega gospodarstva je 17 evropskih ministrov, pobudnikov za ozelenitev gospodarstva po pandemiji zaradi novega koronavirusa, postavilo trajnostne investicije za zagon gospodarstva, krožno gospodarstvo in digitalizacijo.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

V skupni video izjavi pozivajo Evropsko komisijo, da »naj bo Zeleni dogovor (Green Deal) pomemben vidik pri načrtovanju okrevanja evropskega gospodarstva, da bo okrevanje zasnovano kar se da pogumno.«

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

Prepričani so, da se svet sooča s krizo brez primere in da bi to morali vzeti kot priložnost pri ustvarjanju naše skupne prihodnosti, predvsem pa zagotoviti trajnostno in varno prihodnost za evropske državljane z vidika podnebne krize in degradacije okolja. Ministri so zato v skupni izjavi še enkrat pozvali Evropsko komisijo, naj uporabi evropski Zeleni dogovor kot okvir za to nalogo. »Cilji iz Zelenega dogovora morajo biti hrbtenica EU načrta obnove za bolj trajnostno in odporno Evropo. Z ustvarjanjem delovnih mest, pospeševanjem prehoda in modernizacijo evropske industrije predstavlja Zeleni dogovor novo strategijo rasti Evropske unije. Evropi in njenim državljanom mora prinesti obnovo, trajnostni napredek in blaginjo,« so poudarili.

 


Nazaj na kategorijo OKOLJE.

Nazaj na kategorijo okolje.
(Visited 154 times, 1 visits today)