Vse prebivalce bodo vključili v nadzor vodnih virov

30 novembra, 2021

Občinska spletna stran Valmiere je povabila prebivalce, da se pridružijo prostovoljnemu spremljanju vodnih virov in izvirov, še posebej v porečjih Gauja-Salaca in Salaca-Salatsi. To je v okviru projekta Interreg med latvijskimi in estonskimi institucijami ter organizacijami za pripravo skupnih načrtov upravljanja čezmejnega povodja na čezmejnem območju obeh držav.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Ideja je zagotoviti dolgoročno trajnostno upravljanje virov pitne vode v baltskih državah. Cilj projekta pa je tudi povečati ozaveščenost in celo praktično vključevanje širše javnosti v raziskave in spremljanje.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

Vodne vire lahko opazuje vsak

Strokovnjaki, ki stojijo za projektom, so objavili pojasnila, kako najti in identificirati, ovrednotiti vir in zabeležiti podatke v zvezi z njim. Na spletnem zemljevidu, ki je enostaven za uporabo, si lahko ogledajo tudi informacije o opazovanjih drugih, registrirajo in dodajo na novo identificirane vire in svoja opažanja.

V projekt bodo vključili tudi šolarje

Za spodbujanje zanimanja in razumevanja okoljske problematike učencev je predvideno tudi vključevanje šol v opazovanje virov. Izvajanje anket o virih je odlična priložnost za združevanje izobraževalnega procesa z odhodom in preživljanjem časa v naravi.

 

Vir: The Mayor Eu

Nazaj na kategorijo okolje.
(Visited 43 times, 1 visits today)