V tekstilno zakladnico po ugodna in okolju prijazna oblačila

23 avgusta, 2020

Pretekli teden je potekala otvoritev CPU tekstilne zakladnice v Ljubljani, kjer boste našli bogato izbiro oblačil za vso družino po simbolični ceni.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Tekstilna industrija je ena največjih okoljskih onesnaževalk na našem planetu. Poceni oblačila, ki so nam dostopna v trgovinah, pomenijo (pre)večkrat skoraj suženjske razmere za tiste, ki jih šivajo, žal tudi otroško delo in delo v nečloveških razmerah. V razvitih državah skoraj polovico vseh kupljenih oblačil oblečemo manj kot 3-krat.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

Še bolj skrb vzbujajoče pa je, da se v svetovnem merilu reciklira manj kot 10 % oblačil. Na vseh nas je, da kupujemo premišljeno, predvsem pa, preden oblačilo zavržemo, premislimo, ali ga lahko ponovno uporabimo.

Za vsakogar nekaj

V želji, da ponudijo ponovno priložnost čim več kosom oblačil, so v Centru ponovne uporabe v Ljubljani vzpostavili poseben oddelek res ugodno ponudbo oblačil za vso družino. Na oddelku najdete zanimive vintage kose, modne, elegantne, športne … Skratka, ponudba za vsakogar, ki je rad lepo oblečen in ima odgovoren odnos do okolja. Vsak dan lahko na Povšetovi 4 v Ljubljani pobrskate med velikim številom oblačil, ki jih dnevno dopolnjujejo. Cene so simbolične in se gibljejo od 0.50€ – 3€ za kos. Oddelek je na prostem oz. pod nadstreškom ter tako primeren trenutnim razmeram in predpisom.

 

Preberite tudi:

Lan – vsestransko uporaben

 

Vir: CPU

Nazaj na kategorijo okolje.
(Visited 349 times, 1 visits today)