V tekstilno zakladnico po ugodna in okolju prijazna oblačila

23 avgusta, 2020

Pretekli teden je potekala otvoritev CPU tekstilne zakladnice v Ljubljani, kjer boste našli bogato izbiro oblačil za vso družino po simbolični ceni.

Tekstilna industrija je ena največjih okoljskih onesnaževalk na našem planetu. Poceni oblačila, ki so nam dostopna v trgovinah, pomenijo (pre)večkrat skoraj suženjske razmere za tiste, ki jih šivajo, žal tudi otroško delo in delo v nečloveških razmerah. V razvitih državah skoraj polovico vseh kupljenih oblačil oblečemo manj kot 3-krat.

Še bolj skrb vzbujajoče pa je, da se v svetovnem merilu reciklira manj kot 10 % oblačil. Na vseh nas je, da kupujemo premišljeno, predvsem pa, preden oblačilo zavržemo, premislimo, ali ga lahko ponovno uporabimo.

Za vsakogar nekaj

V želji, da ponudijo ponovno priložnost čim več kosom oblačil, so v Centru ponovne uporabe v Ljubljani vzpostavili poseben oddelek res ugodno ponudbo oblačil za vso družino. Na oddelku najdete zanimive vintage kose, modne, elegantne, športne … Skratka, ponudba za vsakogar, ki je rad lepo oblečen in ima odgovoren odnos do okolja. Vsak dan lahko na Povšetovi 4 v Ljubljani pobrskate med velikim številom oblačil, ki jih dnevno dopolnjujejo. Cene so simbolične in se gibljejo od 0.50€ – 3€ za kos. Oddelek je na prostem oz. pod nadstreškom ter tako primeren trenutnim razmeram in predpisom.

 

Preberite tudi:

Lan – vsestransko uporaben

 

Vir: CPU

Nazaj na kategorijo okolje.
(Visited 234 times, 1 visits today)