Uporabimo les – za naše zdravje in znižanje emisij CO2

4 oktobra, 2021

Televizija Slovenija je pretekli teden predvajala prvi del dokumentarnega filma Uporabimo les, drugi del je na sporedu v sredo.

V dokumentarnem filmu je Slovenija predstavljena kot »zeleno srce« v središču Evrope. Gozd in les sta naše največje naravno bogastvo, saj se Slovenija uvršča med tri najbolj gozdnate države v Evropi. Les je simbol zdravega bivanja in ima velik pomen za ohranitev zdravja ljudi in okolja za prihodnje generacije. Les namreč deluje kot biološki filter, ki zrak očisti in osveži. Pri rasti drevesa se veže ogljikov dioksid, končni izdelki pa ga nato skladiščijo še stoletja. Slovenska lesna industrija bo tako pri doseganju podnebnih ciljev do leta 2030 odigrala eno ključnih vlog pri našem prehodu v nizkoogljično družbo.

Oglejte si dokumentarni film Uporabimo les

Prisluhnite navdihujočim zgodbam ljudi, ki strastno verjamejo v čar lesa, v njem vidijo material prihodnosti in razvojno priložnost za gospodarski razvoj. Čas je, da se slovenski les oplemeniti v izdelke z višjo dodano vrednostjo.

Če ste predvajanje prvega dela pretekli teden zamudili, si ga lahko ogledate tukaj. Drugi del pa bo na sporedu v sredo, 6. oktobra 2021, ob 17.25 na TV SLO 1.

 

Vir: MGRT

Nazaj na kategorijo okolje.
(Visited 78 times, 1 visits today)