Trajnostne zaobljube največjih podjetij na svetu

28 decembra, 2020

Tudi največja in najvplivnejša podjetja na svetu se zavedajo, da morajo prispevati svoj delež k manjši porabi virov, sajenju dreves ter zmanjševanju emisij ogljika. Poiskali smo nekaj zaobljub, ki vlivajo upanje, da nam skupaj lahko uspe.

Microsoft bo do leta 2030 postal ogljično negativen

Microsoft je napovedal, da bo do leta 2030 postal ogljično negativen, do leta 2050 pa odpravil emisije ogljika in v sklad za podnebne inovacije vložil milijardo dolarjev. To nameravajo doseči s preusmeritvijo na 100-odstotno obnovljivo energijo, elektrifikacijo vozil za globalno upravljanje kampusa, pridobivanjem LEED Platinum certifikata itd.

Koalicija vlagateljev bo v petih letih posadila 100 milijonov dreves

Mastercard, CitiBank in partnerji, vključno s Saks Fifth Avenue, American Airlines, L.L.Bean in drugimi, so napovedali Priceless Planet Coalition, platforma za združitev prizadevanj za trajnost podjetja, in se zavezali, da bodo posadili 100 milijonov dreves v petih letih.

AstraZeneca obljublja nič emisij ogljika, pred načrtovanim rokom

Britansko-švedski farmacevtski gigant AstraZeneca se je zavezal, da bo do leta 2025 v svoje globalne projekte vložil milijardo dolarjev, da bi dosegel nič emisije ogljika, s čimer bo načrt za razogljičenje dosegel 10 let pred postavljenim rokom. Načrtuje prehod na 100 % obnovljivo energijo, zmanjšanje skupne porabe energije za 10 % in prehod na električni vozni park.

 

Vir: Sustainable Business Consulting

Nazaj na kategorijo okolje.
(Visited 30 times, 4 visits today)