Spomladanski ekološki izziv: Pometimo pred svojim pragom!

21 marca, 2021

Tradicionalno akcijo spomladanskega urejanja okolja, ki jo na Turistični zvezi Slovenije vsako leto simbolično začnejo ob Svetovnem dnevu voda (22.marec) ter zaključijo ob Svetovnem dnevu Zemlje (22. aprila), so letos zaradi ukrepov povezanih z epidemijo covid-19 zastavili bolj individualno.

Spodbujanja družbene in okoljske odgovornosti se bodo letos lotili s pomočjo najnovejšega skandinavskega trenda, znanega pod imenom »plogging«, pobiranje smeti med rekreacijo v naravi.

Maske in robčki povsod

“Čas karantene, ki ga večinoma preživljamo v domačem okolju, je žal pokazal, da smo v letu strahu pred virusom postali tudi manj redoljubni, zato lahko tudi v najbolj odmaknjenih kotičkih naše prelepe domovine naletimo na ponošene zaščitne maske, robčke in vrečke,” so dejali in pozvali, da sami postanemo pobudnik, organizator in izvajalec!.

Na Turistični zvezi Slovenije poudarjajo, da je pomlad idealen čas, da očistimo Slovenijo, saj še ni veliko nizkega rastja in smeti, ki so se nabrale čez zimo, kar kličejo, da jih poberemo in odnesemo tja, kamor sodijo – v smetnjake! Akciji na družabnih omrežjih namenjajo ključnik #smeTek.

Ploging, nova rekreacija, kjer med tekom še pobiramo smeti

 

Vir: Turistična zveza Slovenije, STO

Nazaj na kategorijo okolje.
(Visited 43 times, 3 visits today)