Slovenski projekt Zeleni pingvin med najboljšimi na svetu

14 januarja, 2021
Vir: MOL

Zmagovalna ideja Climathona Ljubljana, Zeleni pingvin se je uvrstil med 5 najboljših idej na svetu in se bori za zmago na svetovnem Climathonu. Za projekt lahko glasujete še do petka, 15. januarja 2021.

Zeleni pingvin je projekt, pri katerem digitalne tehnologije s pomočjo otrok izpolnjujejo zahteve narave. Vse podrobnosti o projektu izvesta v spodnjem videu.

 

Zmanjševanje ogljičnega odtisa v mestih

Cilj projekta je spopasti se z globalnimi okoljskimi izzivi in vključiti prebivalce v soustvarjanje ogljično nevtralnih mest. To lahko dosežemo z uporabo pametnih digitalnih tehnologij, otroci skozi igro spoznavajo okoljsko in trajnostno pismenost. Tako lahko znatno zmanjšamo odtis CO2 v mestih. V okviru projekta se bodo šole med seboj pomerile pri zmanjševanju odtisa CO2 z zmanjšanjem porabe virov, podatki pa bodo preračunani na oprijemljiv in razumljiv način: število dreves, količina ledu, ki se ne stopi in število rešenih pingvinov.

Glasujte za Zelenega pingvina

Projekt lahko podprete tako, da glasujete zanj in mu pomagate do zmage na svetovnem Climathonu. Glasovanje poteka do petka, 15. januarja 2021, tukaj.

Vir: MOL

Nazaj na kategorijo okolje.
(Visited 29 times, 4 visits today)