Prijatelji morja vabljeni na čistilno akcijo Čista obala

13 septembra, 2021

V soboto, 18. septembra, bo že 12. zaporedoma potekala čistilna akcija – Čista obala, na območju slovenskih obalnih občin.

Na Mednarodni dan čiščenja obal se po vsem svetu izvajajo akcije čiščenja, tako morskih kot jezerskih in rečnih obal. Na ta dan se prostovoljci po vsem svetu zberejo in čistijo obale ter zbirajo podatke o količini in tipu pobranih odpadkov. Zbrane podatke nacionalni koordinatorji pošljejo krovni organizaciji Ocean Conservancy iz ZDA, ki na podlagi zbranih podatkov izda letno poročilo. Začetnik slovenske akcije je bilo društvo Eco Vitae, z letom 2014 pa je organizacijo prevzel Zavod TRI-NITI in Inštitut za vode Republike Slovenije.

Vabljeni na slovensko obalo

Kot so zapisali organizatorji čistilne akcije, si bodo prostovoljci nadeli rokavice in skupaj počistili slovensko morsko obalo, v soboto, 18. septembra 2021. Za sodelovanje na dogodku so potrebne predhodne prijave, ki jih zbirajo do srede, 15. septembra 2021. Po obvezni prijavi vam bodo organizatorji dan pred čistilno akcijo sporočili točno lokacijo čiščenja ter vse ostale potrebne informacije.

 

Vir: FB Čista obala

Nazaj na kategorijo okolje.
(Visited 105 times, 1 visits today)