7:00 pop OKOLJE

Pesticidi v očeh javnosti: povejte Evropski komisiji!

Generalni direktorat za zdravje in varnost hrane Evropske komisije je 18. januarja sprožil spletno posvetovanje o trajnostni rabi pesticidov. Gre za del boljše pravne ocene Direktive o trajnostni rabi pesticidov (SUD) in ocene učinka njene načrtovane revizije. Posvetovanje bo odprto za odgovore do 12. aprila 2021.

Evropska komisija se želi z zainteresiranimi deležniki posvetovati o dosežkih SUD, težavah pri izvajanju, izvrševanju in uporabi ter njihovih vzrokih in o možnih nadaljnjih poteh in njihovih učinkih.

Vse podane izkušnje in stališča bodo objavljeni

Namen javnega posveta je vsem, ki sodelujejo pri uporabi Direktive o trajnostni rabi pesticidov ter tudi najširši javnosti omogočiti izmenjavo izkušenj. S spletno anketo je omogočeno izražanje stališč o možnih načinih za učinkovitejše delovanje direktive oziroma boljše doseganje njenih ciljev. Vprašalnik je strukturiran tako, da olajša sodelovanje tako strokovnjakov kot laikov z namenskimi vprašanji različnim skupinam anketirancev. Vsi prispeli prispevki bodo tudi objavljeni na spletnih straneh Evropske komisije.

Pridružite se tudi vi

V kolikor vas ta tema zanima, vas Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano – Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, vabi, da izpolnite vprašalnik najkasneje do 12. aprila 2021. Vprašalnik (tudi v slovenskem jeziku) je dostopen na tej povezavi.

Vir: MKGP

(Visited 227 times, 1 visits today)
Close