Peru se zavzema, da Machu Picchu postane ogljično nevtralen

2 januarja, 2021

Peru je izdal povsem novo brošuro o trajnostnih potovanjih, ki prikazuje lokalne posebnosti, prostoživeče živali in naravo. Država napoveduje tudi pobudo, katere cilj je, da Machu Picchu v prihodnjih letih postane popolnoma ogljično nevtralen.

Danes je v Peruju zaščitenih več kot 17 % zemljišč. Destinacija je vse bolj priljubljena izbira popotnikov, ki iščejo trajnostne izkušnje. Želijo si, da Machu Picchu postane prva turistična destinacija v Peruju in na svetu, ki drastično zmanjša emisije ogljikovega dioksida. Načrtujejo 45 % zmanjšanje emisij do leta 2030 in 100 % zmanjšanje do leta 2050 po smernicah pariškega podnebnega sporazuma.

Priložnost tudi za izobraževanje

»Pobuda je zavezanost lokalnega prebivalstva na splošno in zlasti mladih, ki bodo imeli priložnost izvedeti več o podnebnih spremembah in o blažilnih ukrepih, ki se bodo izvajali, da Machu Picchu postane zdrav in trajnosten,« je povedal predstavnik podjetja Peru Travel. Cilji vključujejo razširitev obdelave organskih odpadkov in zmanjšanje plastike v Machu Picchu.

 

Vir: Lonely Planet

Nazaj na kategorijo okolje.
(Visited 199 times, 6 visits today)