Odraščanje na smetišču, imenovanem Zemlja

14 julija, 2020

Odraščanje na smetišču, imenovanem Zemlja: 17 srednjih in 9 osnovnih šol na Malti je sodelovalo v kampanji Wrigley Litter Less, s skupno 237 projekti – 72 člankov, 149 fotografij in 16 videoposnetkov. Kampanja, ki jo lokalno zastopa Nature Trust – FEE Malta, je del mednarodnega programa Mladi novinarji za okolje (YRE), ki ga vodi Fundacija za okoljsko izobraževanje (FEE).

 

Udeleženci so se lahko lotili kakršnih koli vprašanj, povezanih z odpadki, a morali so izvesti kampanjo, s katero bodo lokalne skupnosti uvedle spremembe. Za dijake, ki želijo poročati in dajati nasvete o tem, kako ravnati z odpadki doma v času pandemije, da ne bomo na koncu vsi živeli na smetišču, je bila ustvarjena posebna kategorija – YREstayshome.

Uvajanje sprememb za blaginjo skupnosti in okolja

Ena od srednjih šol je svoj projekt izvedla še pred zaprtjem šol zaradi pandemije. Dijaki srednje šole St Thomas More v Żejtunu so se odpravili na mestni trg, da bi z ljudmi in lastniki stojnic govorili o škodljivosti plastičnih vrečk za enkratno uporabo za okolje. V ta namen so razdelili vrečke za večkratno uporabo in ozaveščali s plakati v večini lokalnih trgovin. Udeleženci šole so bili dobri tudi pri pisanju, saj so postali zmagovalci v kategoriji člankov od 11 do 14 let na temo “Odraščanje na smetišču” – o odpadkih in okolju. Srednja šola St Thomas More v Santa Luciji je pripravila 30-dnevni eko-izziv in v čiščenje odpadkov vključila celotno skupnost.

Vir: TheMayor

Nazaj na kategorijo okolje.
(Visited 60 times, 7 visits today)