MOP in Smučarska zveza Slovenije podpisala dogovor za zmanjšanje plastike

5 decembra, 2019
Andreja Šalamun
Foto: Pixabay

V četrtek, 5. 12., sta minister za okolje in prostor Simon Zajc in direktor Smučarske zveze Slovenije (SZS) Franci Petek podpisala dogovor o sodelovanju in podpori ministrstva pri organizaciji izvedbe treh svetovnih prvenstev – v poletih v Planici leta 2020, v biatlonu na Pokljuki leta 2021 in v nordijskem smučanju v Planici leta 2023.

Ministrstvo za okolje in prostor (MOP) in SZS sta organizacijo tekem svetovnega prvenstva v biatlonu, ki bodo potekale med 9. in 21. februarjem 2021 prepoznala kot pilotni dogodek za izvedbo ukrepov za zmanjšanje uporabe plastičnih izdelkov, so sporočili z omenjenega ministrstva. »Skupni cilji na področju zmanjševanja uporabe plastike so: zmanjšanje uporabe plastičnih izdelkov, razen PET plastenk za vodo, za katere pa se bo organizator trudil, da jih čim bolj omeji, na primer z uporabo pitnikov za vodo in morebitno kavcijo za vrnjeno plastenko; promocija ukrepov za zmanjšanje uporabe plastike na prireditvah; učenje in implementacija rešitev za trajnostno vedenje,« pravijo na ministrstvu.

Dodajajo, da bo SZS skupaj s svojimi podizvajalci v obdobju od marca 2020 do februarja 2021 za realizacijo teh ciljev med drugim uporabljala neplastični, leseni, recikliran/biorazgradljiv pribor, krožnike in kozarce; izvedla posebno komunikacijsko kampanjo preko platforme družbenih medijev; na spletnem mestu pokljuka2021.com posebej izpostavila ukrepe za zmanjšanje onesnaževanja okolja s plastičnimi odpadki in označila ekološke otoke na dogodku z brandiranimi elementi, ki bodo predstavljali sam proces izdelave neplastičnih gostinskih elementov in možnosti njihovega recikliranja.

Nazaj na kategorijo okolje.
(Visited 71 times, 1 visits today)