Mesto Sydney deluje s pomočjo obnovljive električne energije

15 julija, 2020

Energija za dejavnosti v mestu Sydney je proizvedena iz vetrnih in sončnih elektrarn v regionalnem Novem Južnem Walesu. Električna energija bo zagotavljala delovanje uličnih luči, bazenov, športnih igrišč, skladišč, zgradb in zgodovinske mestne hiše.

 

Pobuda naj bi zmanjšala emisije C02 za približno 20.000 ton letno, kar ustreza porabi energije več kot 6000 gospodinjstev. Mesto Sydney je bil leta 2011 certificiran za ogljično nevtralno mesto. Pogodba o nakupu električne energije s Flow Power je bila sklenjena za 60 milijonov AUS dolarjev, da dosežejo cilj do 2030, a zmanjšanje emisij za 70 % jim bo uspelo že do leta 2024, šest let pred rokom.

Lokalno pridobljena energija

Približno tri četrtine bo vetrne energije, preostalo četrtino pa bo sončna energija. Projekt bo omogočil pridobivanje obnovljivih virov energije iz treh različnih generatorjev – sončne farme Bomen v Wagga Wagga, vetrne elektrarne Sapphire v bližini Inverela in sončne farme Shoalhaven v mestu Nowra. Projekt Shoalhaven razvija Flow Power v sodelovanju z lokalno skupnostjo Repower Shoalhaven, po zaključku bo le ta imel približno 10.000 plošč in bo ustvaril dovolj energije za napajanje 1500 domov.

Mesta odgovorna za večino emisij toplogrednih plinov

S pomočjo projekta bodo ustvarjena nova delovna mesta, podprla skupnosti, ki jih je prizadela pandemija COVID-19, in ustvarila nove priložnosti v NJW, ki ga je prizadela suša. “Mesta so odgovorna za 70 % emisij toplogrednih plinov po vsem svetu, zato je ključnega pomena, da sprejmemo učinkovite in na dokazih podprte podnebne ukrepe,” pravi župan mesta Sydneyja Clover Moore.

Vir: LP

Nazaj na kategorijo okolje.
(Visited 62 times, 3 visits today)