Ljubljana med osmimi najbolj trajnostnimi mesti na svetu

8 januarja, 2021

Lonely Planet, založnik potovalnih vodnikov, je na seznam osmih najbolj trajnostnih mest na svetu uvrstil tudi Ljubljano. Naše glavno mesto so opisali kot izredno čisto in vse bolj zeleno, kar naj bi bila tudi ključna prednost pri vnovičnem zagonu mestnega turizma. Poleg Ljubljane so se na seznamu znašli še Kobenhavn, Portland, Singapur, Lizbona, Bangalore, Vancouver in San Francisco.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Lonely Planet je izpostavil več kot 10 hektarjev površin, ki so v središču Ljubljane namenjene pešcem in kolesarjem, pa tudi čiščenje ulic z reciklirano vodo in deževnico, sodoben sistem ravnanja z odpadki ter prizadevanja odgovornih, da bi ustvarili mesto brez odpadkov (zero waste).

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

V preteklih treh mesecih so trajnostne dosežke Ljubljane izpostavili že v revijah Monocle in Conde Nast Traveller, na straneh organizacij European Best Destinations in Global TOP 100 Sustainable Destinations ter v oglasu Amazona.

Nazaj na kategorijo okolje.
(Visited 122 times, 1 visits today)