Kitajska ukinja plastiko za enkratno uporabo

2 februarja, 2020

Združeni narodi so plastiko za enkratno uporabo opredelili kot enega največjih okoljskih izzivov na svetu. Tudi Kitajska že omejuje proizvodnjo, prodajo in uporabo plastičnih izdelkov za enkratno uporabo, saj želi rešiti eno največjih okoljskih težav v državi.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Predstavniki Nacionalne komisije za razvoj in reforme ter Ministrstva za ekologijo in okolje so povedali, da bodo plastične vrečke prepovedane v vseh večjih Kitajskih mestih do konca leta 2020 in v vseh mestih leta 2022. Izvzeti bodo prodajalci svežih pridelkov do leta 2025.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

Prepovedan tudi uvoz odpadkov

Prepovedani bodo tudi plastični pripomočki za hrano na poti in plastični kurirski paketi. Do konca leta 2020 bo gostinstvu prepovedano uporabljati slamice za enkratno uporabo. Do leta 2025 morajo mesta na Kitajskem zmanjšati porabo plastičnih izdelkov za enkratno uporabo v gostinstvu za 30 %. Država je prepovedala tudi uvoz vseh plastičnih odpadkov in uporabo medicinskih plastičnih odpadkov pri proizvodnji plastike.

Kitajska že povečuje stopnjo recikliranja in spodbuja celovito rabo virov, da bi zagotovila, da se bo več izdelkov ponovno uporabilo.

 

Vir: Reuters

Nazaj na kategorijo okolje.
(Visited 32 times, 1 visits today)